Numerologi i historien

Numerologi i historien

Der tales i disse år meget om, at vi er i den ”nye” tidsalder. For at forstå, hvad der betyder, skal vi lidt tilbage i historiens forskellige tidsaldre.

Alle tidsaldre er styret af et stjernetegn og alle stjernetegn er styret af flere planeter og en primær planet.

Numerologi og astrologi (og alkymi, for den sags skyld) hænger sammen. I numerologien sætter man bare tal på planeterne.

12.000 år f. Kristi Fødsel: Solen begyndte at smelte isflagerne fra istiden og gjorde at man begyndte at kunne bebo verden. Dette var derfor Solens tidsalder, forbundet med stjernetegnet Løven. Solen havde befriet menneskeheden fra den onde is, så man dyrkede Solen og solguder og der var masser af optimisme for fremtiden. Tallet 1, som står for håb, optimisme, positivitet og meget andet, var talværdien for Løvens Tidsalder. Den varede i 2000 år, før vi kom til:

10.000 år før Kristi Fødsel, som var repræsenteret af 2-tallet – Månens tal. Det var Krebsens Tidsalder. Månen og Krebsen er forbundet med elementet vand, som står for følelser. Det var her syndfloden oversvømmede jorden, en myte der går igen i mange mytologier, både oldpersisk, græsk, romersk mytologi, at der var en oversvømmelse hvor folk søgte til højere grund for at undgå at blive skyllet væk. Efter den oversvømmelse begyndte man at dyrke det kreative og æstetiske, som 2-tallet står for. Man begyndte at dyrke måneguderne, det var dem der vandt frem, så det var en tid med megen fremgang i forhold til at se indad, at mærke sine følelser, de feminine aspekter af livet – verden blev først mandschauvinistisk senere 😉 og fordi 1+2 giver 3, var Jupiter også inde over. Jupiter står for klogskab og teori, så kunne man bruge den kreativitet til at lære og udvikle noget.

7.500 f kr kom Tvillingernes tidsalder, styret af planeten Merkur, repræsenteret af 5-tallet. Det står for kommunikation, business, relationer og her gik man fra at være hulesamfund. 5 handler også om at forene mennesker, det var her man opfandt kileskriften i Persien – det var det første skriftsprog. Hieroglyfferne kom hurtigt efter samt det hebraiske og latinske alfabet, østasatiske osv. Mayanerne fik også deres første skriftsprog her. Her begyndte man også at udvikle de første handler, istedet for at bytte en ged for en hest opfandt man et middel som var guld, så man begyndte at handle nationerne imellem så der kom vækst, udvikling og fremgang. Det var også en periode hvor der ikke var meget krig, 5-tallet handler netop om at kunne med hinanden, man taler sig ud af problemerne. Mange myter om de persiske, romerske og græske guder kom frem her. I græsk mytologi var det her guldalderen på jorden, der hvor der var allermest vækst. Det var også her der kom mange myter/fortællinger, som 5´eren er så god til.

5.000 år f kr

Numerologisk set er vi her imellem kommet ind i den såkaldte pengetriade – 3-5-8 som handler om kæmpe fremgang økonomisk set, verdensøkonomien blomstrede i stor stil. Man fik skabt velstand og skabt et samfund hvor folk havde nok ressourcer til at kunne forsørge sig selv og deres familie. Det er Tyrens tidsalder, er forbundet med Venus som handler om det feminine. Det var også her Egypten havde rigtigt mange kvindelige faraoer, fx Nefertiti. En massse persiske dronninger som havde lige så meget magt som kongen, den oldpersiske var den første deciderede civilisation. Flest kvinder man så som det stærke køn, mændene tog revanche senere. 6´er tidsalder, handler også om det okklute, om dyrkning af okkultisme. Her begyndte man i Egypten også med mumificering og livet efter døden, tilkalde ånder, bruge forbandelser til at beskytte faraoernes grave mod indtrængning osv. Det var også her numerologien opstod. Tyren er også forbundet med Afrodite. I den persiske myte er hun Ishtar, som sendte himlens tyr ned for at straffe en ung mand som havde afvist hende. Tyren er symbolet på det kvindelige køn og venus, afrodite. I babylon mange tyre med kæmpe horn er fra den periode. Astrologien tog også fart her. Det var ligeledes her det persiske rige rejste sig, den mest storslåede nation og alkymi – at kunne omdanne almindelige metaller til guld. I den periode var der allermest velstand i verden. Det der markere de nepoke var at perserne dyrkede kæmpe paladser, porte var 30 m høje, lavet af massivt guld, ekstremt mange tons guld. Det var normalt at almindelige folk havde møbler, borde, stole, bestik af guld. Så meget velstand havde man. Det var den rigeste tidsalder i historien.

 

Så kom vædderens tidsalder. en 9´er periode. Ild. Kongernes tid. Det var her de store konger rejste sig. Ramses den store, Kyros den store som lavede de første menneskerettigheder, Darius hans efterfølger som manifesterede dem. Der var fokus på retfærdighed, fokus på at de ting der blev gjort uret før skulle stoppes nu og ændres. Man ændrede det ved at gå ud og føre krig mod dem der var uretfærdige, så hvis nogle nægtede at afskaffe f. eks slaveriet, så gik man ind med en stor hær og fjernede kongen og satte en ny retfærdig konge ind. Konger dengang skulle beskytte deres land, de havde langsigtede visioner om at alle skulle have det godt. Gennem retfærdighed skulle alle behandles godt, så det var vigtigt for kongen at folket så ham som en god leder, så der var mange gode konger her, som bl.a kæmpede mod korruption og fik det afskaffet. De forenede nationer og skabte fred. Julius Cæsar rejste sig her, han kom fra middelmådig familie, vokser op i undertrykt land af nogle grådige aristokrater og sindssyge regeringsledere- lidt som idag – fordi de hævede skatterne så højt, så folk ikke havde råd til at betale deres skat og derfor måtte gå fra hus og hjem. Det betød så at de penge som de ville have i skat førte til daglige blodsudgydelser i gaderne og det ville Cæsar gøre noget ved, så han dedikerede sit liv til at få skabt paradigmeskifte som mange andre konger gjorde dengang. han stillede op som konsul, en af de højeste poster, blev ikke valgt, nu skyldte han sine sponsorer mange penge, kunne ikke betale, så han meldte sig til hæren for at flygte fra sine kreditorer. Han viste sig at være en enormt dygtig soldat og endte med at blive general. Mange fjender kom til Rom dengang og han fik stoppet det, fjernede barbariske fyrster og høvdinge og skabte stabilitet. Folket elskede ham fordi han gik imod det aristokratiske tyranni, så de bønder der fik stjålet deres land af adelen fik deres land tilbage og fordi han gjorde så meget godt, så blev han en trussel for adelen. Derfor blev han myrdet, så kom hans søn Augustus og fik det vendt om. Julius fik iøvrigt opkaldt måneden juli efter sig og Augustus fik august. Her peakede den tidsalder med 9 ér periode. Det persiske rige rejste sig efter Alexander havde smadret det.

Omkring år 900 begyndte religionerne at komme, som førte til den 12/3 periode vi havde i middelalderen. 12/3 handler om tab, vold, ødelæggelse, destruktion som vi kender middelalderen for. Hekseforfølgelse – kvinderne skulle nu ud. Mange gudinder forsvandt nu fra teksterne eller blev gjort onde, det skete også i den nordiske mytologi. Tallet 12/3 står her med 7 som netop handler om spiritualitet, som i forvrænget grad kan blive til religion. Numerologien blev også her forbudt i flere lande.

Denne tidsalder sluttede den 21.12 2012 hvor vi gik ind i en 4´er periode. Vandmandens tidsalder. Ja, det var der Mayanernes kalender sluttede, så de havde på sin vis ret i, at verden ville gå under – fordi vi gik ind i en ny tidsalder eller ihvertfald endnu en vigtig fase af overgangen til Vandmandens Tidsalder, der vel næppe sker overnight og som har været i gang i adskillige år.

4-tallet står for massiv forandring. Mystologisk set er 4-tallet bl.a tallet for den persiske gude Anu, som er himlens gud. Anu startede med at være jordens konge, han søgte nye udfordringer så istedet for at være jordens konge gik han nu efter at blive himlens konge. Han blev ophøjet til gud over himlen og stjernerne og alt hvad der er. Dermed blev en anden jordens konge (Marduk, tilsvarende Zeus i græsk mytologi, repræsenteret af Jupiter og 3-tallet). Anu skabte dæmoner til at sende efter mennesker hvis de blev for højlydte, så de kunne lave massakre og få dem til at holde kæft. 4-tallet handler derfor også om vold, ødelæggelse og destruktion. For at noget nyt kan bygges op, skal det gamle smadres.  Det handler om healing, men for at heale noget skal det gamle fjernes først. Det er derfor vi har rent vanvid i verden idag så vi kan få brudt de lag. Der er mange lag og det tager lang tid. Det handler altså om nyt nyt nyt. Der kommer mange nye ting og systemer nu, det er derfor der er så meget fokus på innovation nutildags for at man kan få skabt nye ting. Økonomiske og polistiske systemer, der ikke længere tjener os, skal falde. De gamle illusioner og overbevisninger er man også tvunget til at fjerne, så man kan bygge nye op.

Det er en tidsalder, der kommer til at vare i over 1000 år før vi går over i en 7´er periode. Herefter kommer en 8´er periode om 2500 år, hvor det hele bliver taget til næste niveau.

 

 

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Hej Louise
    Elsker mit guldmedlemsskab.

    Min søn er født i Etiopien og vi fejrer snart det etiopiske nytår, da vi udfra den etiopiske/koptiske kalender lige har haft den 21.12.2012. Som så er 2020. Så det giver mening ift Mayaerne og den ny tid/verden fremover. Tak.

    Kh Annette

  2. LouiseF

    Dejlig kommentar, tak for det og tillykke med sønnen 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.